posted in: Yleinen | 0

Hyvällä johtajalla on taito huomioida

 

Mitä järjestön menestys vaatii: hyvää johtamista. Kykyä johtaa niin itseään, alaisiaan, luottamushenkilöitä kuin vapaaehtoisiakin.

Mistä on hyvä johtaminen tehty? Kyvystä tunnistaa mikä eri ihmisiä motivoi ja kuinka saat heidät loistamaan. Onko se hymy ja kehu vai tsemppaus vieläkin kovempiin tuloksiin? Toiset menevät täysin lukkoon jälkimmäisestä, toisilla alkavat silmät kiilumaan palosta tehdä vielä paremmin.

Fakta-lehdessä oli taannoin artikkeli insinööriesimiehestä, jonka osaston työtyytyväisyyslukemat laahasivat lattiaa. Henkilöstöpäällikkö otti asiakseen muuttaa tilanteen ja he tekivät yhdessä esimiehen kanssa kiitostaulukon, johon oli listattu alaiset, viikonpäivät ja kiitokset, kuten: Kiitos, että keitit aamulla kahvit. Esimies alkoi taulukon avulla jaella kiitoksia. Kuten varmaan arvasitkin, kiitokset tuottivat tulosta. Seuraavassa mittauksessa työtyytyväisyys olivat parantuneet merkittävästi.

Joillakin voi olla luulo, että kiitoksista ja kehuista nousisi nesteet päähän. Näin se ei ole. Se mikä nousee, on tyytyväisyys ja ylpeys omasta työstä ja järjestöstä.

Mitä jos uuden vuoden päätöksesi olisi sama kuin insinööriesimiehen?

Kuuntelen ja kohtaan, huomioin ja hymyilen, kannustan, kehun ja kiitän.

Tasavallan presidentti Niinistön uuden vuoden puhetta siteeraten: ”Paljon on ongelmia, mutta paljon on sellaista, josta voi mielensä hyvittää. Vaikkapa se, että halu auttaa on noussut. Vapaaehtoistyö pakolaisten keskuudessa tai lähimmäisten auttaminen niissä ihan tavallisissa asioissa, kyllä ne ilahduttavat; avunsaajia, avunantajia, ja hyödyttävät meitä kaikkia!”

Olkaamme siis mielensä hyvittäjiä.

**********

Mitä hyvä johtaminen vaatii? Tätä käsitellään Radical Soulin aamiaisseminaarissa 8.3. Aiheen pariin meidät luotsaa Pauli Aalto-Setälä.

 

Ihmisarvoinen johtaminen

Kuinka sitoutat työntekijät, vapaaehtoiset, luottamushenkilöt ja lahjoittajat oman järjestösi unelman toteuttamiseen? Se onnistuu parhaiten hyvällä johtamisella. Mitä hyvä, ihmisarvoinen johtaminen tarkoittaa käytännössä? Kuinka hyvin sinä johdat, kuinka innostat ja innostut? 

Pauli Aalto-Setälä luennoi Radical Soulin järjestämässä aamiaisseminaarissa aiheesta Ihmisarvoinen johtaminen – kuinka luot innostavan työkulttuurin omalla esimerkilläsi?

Luennon jälkeen työkalupakistasi löytyy välineitä siihen kuinka kehität vuorovaikutustaitoa sekä mitä asennemuutoksia tarvitaan, jotta järjestösi työkulttuurista tulisi mahdollisimman innostava ja uudistuva.

Lue lisää >>

Aika: 8.3.2016 klo 9 - 12
Paikka: Botta, Museokatu 10, Helsinki
Tarjous: 2 hengen paketti 195 euroa
Tarjous voimassa ystävänpäivään 14.2. saakka.
Normaalihinta 135 euroa.
Hintoihin lisätään 24% alv + 8e laskutuslisä.

Ilmoittaudu tästä

Kouluttaja

Pauli Aalto-Setälä on kokenut liikkeenjohtaja, mediavaikuttaja, puhuja, journalisti ja kirjailija. Luovien ja haastavien esimiestyötehtävien innoittamana Aalto-Setälä on kirjoittanut menestyskirjat "Innostus -myötämanipuloinnin aakkoset" (Talentum 2014), "Merkitystalous" (Kirjapaja 2005) sekä "Perkele! Tunneosaamisen oppikirja esimiehille", (Kirjapaja 2007).