”Kasvoimme, koska päätimme kasvaa”

posted in: Yleinen | 0
Anna Munsterhjelm ja partio porskuttavat hyvässä nosteessa kovan työn ansiosta. Kuva: Miira Kuvaja

 

Näin totesi Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm kaikkien aikojen ensimmäisessä Menestyvät järjestöt -tapahtumassa Helsingissä 4.2.2016.

Suomen partion jäsenmäärä käännettiin kasvuun vuonna 2013. Kasvun takana on se karu havainto, että ilman uusia jäseniä partiota ei enää ole muutaman vuosikymmenen kuluttua.

Kasvu oli ja on systemaattista ja jatkuvaa työtä. Kasvu on myös kaikkien jäsenten, ei vain johtokunnan vastuulla. Jokaiselle lippukunnalle annettiin haasteeksi toiminnan laadun parantaminen ja jäsenmäärän kasvattaminen. Lippukunnat saivat miettiä itse, miten nämä haasteet saadaan hoidettua, tuki työhön saatiin johdolta.

Samalla koko järjestön näkyvyyttä parannettiin. Tehtiin uudet nettisivut ja uutta markkinointimateriaalia, lisäksi viestintää tehostettiin tukemaan kasvun sanomaa. Liikkeelle ei lähtenyt yhtäkään viestiä, jossa ei olisi mainittu kasvua.

Vaikka menestyminen on kaikkien jäsenten asia, ei kasvua voi Annan mukaan ulkoistaa. Se on aina johdon tehtävä. Kasvutyö on jatkuvaa, ei projekti. Sekin ikävä asia on tunnustettava, että kaikilla ei voi olla kivaa. On pystyttävä sanomaan myös vapaaehtoisille ei, jos tilanne niin vaatii. Järjestöllä on myös oltava valmius suurten muutosten tekemiseen.

Annan vinkkejä kasvuun:

1. Mieti, miksi järjestösi on olemassa? Jos järjestö ei enää ole relevantti, se voidaan yhtä hyvin lopettaa.
2. Älä pelaa piirisarjaa, pelaa isosti!
3. Hyvä johtaminen on hyvää johtamista kaikkialla. Ota mallia yrityksistä ja tee tulosta. Valitse parhaat ihmiset oikeille paikoille. Varmista, että kakki menevät samaan suuntaan.

 

Videokooste Menestyvät Järjestöt -tapahtuman luennoista >>

Hae neuvot hyvään johtamiseen Radical Soulin seuraavasta seminaarista. Kouluttajana toimii Pauli Aalto-Setälä. Lue alta lisää ja innostu!

Ihmisarvoinen johtaminen

Kuinka sitoutat työntekijät, vapaaehtoiset, luottamushenkilöt ja lahjoittajat oman järjestösi unelman toteuttamiseen? Se onnistuu parhaiten hyvällä johtamisella. Mitä hyvä, ihmisarvoinen johtaminen tarkoittaa käytännössä? Kuinka hyvin sinä johdat, kuinka innostat ja innostut? 

Pauli Aalto-Setälä luennoi Radical Soulin järjestämässä aamiaisseminaarissa aiheesta Ihmisarvoinen johtaminen – kuinka luot innostavan työkulttuurin omalla esimerkilläsi?

Luennon jälkeen työkalupakistasi löytyy välineitä siihen kuinka kehität vuorovaikutustaitoa sekä mitä asennemuutoksia tarvitaan, jotta järjestösi työkulttuurista tulisi mahdollisimman innostava ja uudistuva.

Lue lisää >>

Aika: 8.3.2016 klo 9 - 12
Paikka: Botta, Museokatu 10, Helsinki
Tarjous: 2 hengen paketti 195 euroa
Tarjous voimassa ystävänpäivään 14.2. saakka.
Normaalihinta 135 euroa.
Hintoihin lisätään 24% alv + 8e laskutuslisä.

Ilmoittaudu tästä

Kouluttaja

Pauli Aalto-Setälä on kokenut liikkeenjohtaja, mediavaikuttaja, puhuja, journalisti ja kirjailija. Luovien ja haastavien esimiestyötehtävien innoittamana Aalto-Setälä on kirjoittanut menestyskirjat "Innostus -myötämanipuloinnin aakkoset" (Talentum 2014), "Merkitystalous" (Kirjapaja 2005) sekä "Perkele! Tunneosaamisen oppikirja esimiehille", (Kirjapaja 2007).