Muista kertoa, mitä teet!

posted in: Yleinen | 0
Anne Lindfors, Marianne Heikkilä, Anna Munsterhjelm ja Timo Tossavainen pohtimassa keinoja, joilla järjestöistä tehdään menestyjiä. Kuva: Miira Kuvaja

 

Menestyvät järjestöt -tapahtumassa pureuduttiin varainhankinnan haasteisiin tilanteessa, jossa monen järjestön julkinen rahoitus on entistä niukempi. Miten saadaan rahaa, jonka avulla voidaan menestyä ja tehdä hyvää?

Monet puhujat painottivat viestinnän merkitystä. Simpukka ry:n Anne Lindfors totesi, että on kerrottava kuuluvasti, mitä kaikkea on tehty tai ollaan tekemässä. ”Jos et kerro, ei kukaan sinusta tiedä”. Anne muistutti, että aina tähän ei edes tarvita rahaa, verkosta löytyy paljon ilmaisia viestintäkeinoja.

Marttojen toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä puhui strategisten kumppanien merkityksestä: eri järjestöistä, yhteisöistä ja yrityksistä. Yhdessä ollaan voimakkaampia. Hänen mukaansa muutos on jatkuvaa eikä menneeseen ole paluuta. Järjestön on määriteltävä, minkälainen muutos halutaan saada aikaan – minkälainen järjestö haluamme olla viiden vuoden kuluttua?

Samasta asiasta puhui Suomen partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm todetessaan, että päätöksiä on tehtävä. ”Kasvoimme, koska päätimme kasvaa”. Partio teki tavoitteensa myös tiettäväksi: yhtäkään viestiä ei lähtenyt ulos ilman mainintaa kasvusta. Marianne painotti myös viestin tiivistämistä. Jokaisen kannattaa opetella puolen minuutin hissipuhe, jossa kerrotaan miksi oma järjestö on olemassa.

Kiinteistöliiton Timo Tossavainen toimii kehitys-, sosiaali- ja ympäristöjärjestöistä poikkeavan jäsenkentän parissa, mutta sanoma oli sama: Järjestö ei saa käpertyä itseensä. Järjestö on olemassa jäseniään varten, oli sitten kyse osakekiinteistöistä, ympäristöjärjestön kannatusjäsenistä tai partiolaisista. Johtokunta ei ole maailman napa.

 

Toimiva varainhankinta ei jätä kylmäksi

 

Toimiva varainhankinta aiheuttaa reaktioita eikä jätä kylmäksi, tunteet pitää ottaa mukaan, ohjeisti tutkija Niko Humalisto Turun yliopistosta. Ihmiset vetoavat, kerro heidän tarinansa. Tee järjestöstäsi houkutteleva lahjoittajan silmissä. Universaalit teemat – koulutus, tyttöjen ja naisten oikeudet, puhdas vesi – toimivat ja ne voidaan siirtää kaikkialle maailmaan muuttumattomina.

Ritka Heino, Kirkon ulkomaanapu

Kirkon ulkomaanavun Ritka Heino lanseerasi tapahtumassa uuden termin: varainviestintä. Hänen mielestään viestintää ja varainhankintaa ei voi erottaa toisistaan. Kirkon ulkomaanavussa yhdistäminen on jo tehty, ja työ sujuu hyvin. Ritkan mukaan on tärkeää, että kaikki järjestössä ymmärtävät järjestön vision, mission ja strategian samoin. ”Näistä päättäminen ei ole demokraattinen leikki!” Johdon on otettava vastuu, ja kaikkien on puhallettava yhteen hiileen. Tavoitteiden on oltava selkeitä ja niistä on myös puhuttava kaikissa tilanteissa ymmärrettävällä kielellä.

Älä pohdi vaan tee!

 

Varainhankinnan osuuden päätti Jacob Rolin Revolutionisesta. Hänellä oli varainhankkijoille selkeä ohje: Älä pohdi liikaa vaan tee! Hänen mukaansa järjestöt ovat liian varovaisia ja kaavoihinsa kangistuneita viestinnässään. On tärkeää kertoa lahjoittajille niitä asioita, joita he haluavat kuulla. Pitää myös luottaa itseensä ja ammattitaitoonsa.

Jacob Rolin, Revolutionise

Jacobin mukaan järjestön on tuotava esiin ongelma, jonka haluaa ratkaista. Tämän jälkeen on esitettävä keinot, joilla ongelma ratkaistaan. On myös oltava valmis muuttumaan, päätöksenteon pelko on saatava pois. ”Pahinta on, kun ei päätetä mitään”. Tavoitteet voi huoletta asettaa ylisuuriksi – vaikka kunnianhimoista tavoitetta ei saavutettaisi, saavutetaan kuitenkin paljon kun tähdätään korkealle. Jacob myös muistutti, että sitoutuminen on tekoja ei vain sanoja. Ja kehotti järjestöjä olemaan luovia.

Se, joka tekee jotain uutta ensimmäisenä, korjaa suurimman potin.

Videokooste Menestyvät Järjestöt -tapahtuman luennoista >>

Hae neuvot hyvään johtamiseen Radical Soulin seuraavasta seminaarista. Kouluttajana toimii Pauli Aalto-Setälä. Lue alta lisää ja innostu!

Ihmisarvoinen johtaminen

Kuinka sitoutat työntekijät, vapaaehtoiset, luottamushenkilöt ja lahjoittajat oman järjestösi unelman toteuttamiseen? Se onnistuu parhaiten hyvällä johtamisella. Mitä hyvä, ihmisarvoinen johtaminen tarkoittaa käytännössä? Kuinka hyvin sinä johdat, kuinka innostat ja innostut? 

Pauli Aalto-Setälä luennoi Radical Soulin järjestämässä aamiaisseminaarissa aiheesta Ihmisarvoinen johtaminen – kuinka luot innostavan työkulttuurin omalla esimerkilläsi?

Luennon jälkeen työkalupakistasi löytyy välineitä siihen kuinka kehität vuorovaikutustaitoa sekä mitä asennemuutoksia tarvitaan, jotta järjestösi työkulttuurista tulisi mahdollisimman innostava ja uudistuva.

Lue lisää >>

Aika: 8.3.2016 klo 9 - 12
Paikka: Botta, Museokatu 10, Helsinki
Tarjous: 2 hengen paketti 195 euroa
Tarjous voimassa ystävänpäivään 14.2. saakka.
Normaalihinta 135 euroa.
Hintoihin lisätään 24% alv + 8e laskutuslisä.

Ilmoittaudu tästä

Kouluttaja

Pauli Aalto-Setälä on kokenut liikkeenjohtaja, mediavaikuttaja, puhuja, journalisti ja kirjailija. Luovien ja haastavien esimiestyötehtävien innoittamana Aalto-Setälä on kirjoittanut menestyskirjat "Innostus -myötämanipuloinnin aakkoset" (Talentum 2014), "Merkitystalous" (Kirjapaja 2005) sekä "Perkele! Tunneosaamisen oppikirja esimiehille", (Kirjapaja 2007).