Valtakunnan Valtteri

posted in: Yleinen | 0
Kuva: Yle

"Valtterin esiintyminen aamu-tv:ssä pysäytti. Tarvittiin kasvot ja 11-vuotias poika, että minä ja moni muu havahtui. Tämä rasismi on totta, eikä vain jotain kahden osapuolen loputonta väsytystaistelua somen syövereissä.”
Eeva Lehtimäki, Viestintätoimisto Ellun Kanat

Poikani Valtterin haastattelun Ylen aamu-tv:ssa on nähnyt yli miljoona suomalaista.

Mikä kosketti? Tunne ja tarina. Henkilökohtaisuus ja se, että kertojana oli itse rasismia kohdannut vain ihonväriltään erilainen suomalainen lapsi. Yksittäisellä rohkealla teolla oli suuri vaikuttavuus, sen myötä tärkeä aihe nousi valtakunnalliseksi aiheeksi. Ylen ajankohtaistoimitus käytti puheenaihetta taitavasti monien eri toimitustensa sisällöissä ja sai näin aikaan valtavan nosteen puheenaiheelle. Myös Tasavallan Presidentti huomioi asian.

Niinistö

Itse pidin puheenaihetta esillä useita päiviä toimimalla aktiivisesti somessa, sopimalla mielenkiintoisia tapaamisia aiheeseen liittyen (mm. Alexander Stubb, Antti Rinne, Musta Barbaari) ja vinkaten toimittajille aiheista.

Toivon, että nyt vihdoin liikahti. Vaikeneminen on valinta. Meistä enemmistö valitsee jatkossa toisin. Me puutumme rasismiin ja vihapuheisiin.

Vinkkejä:

1. Vain koskettamalla ihmisten tunteita saat heidät toimimaan.
2. Luota henkilökohtaisuuteen: tunteen ja tarinan voimaan.
3. Ole rohkea: anna ääni niille, joita asia oikeasti koskee.
4. Kun rauta on kuumaa, tao! Ole aktiivinen. Jaa, kommentoi somessa, vinkkaa toimituksille juttuideoita, palvele toimittajia.
5. Luo ja ylläpidä suhteita. Kiitä.