Vapaaehtoiset varoja hankkimaan!

posted in: Yleinen | 0

Järjestön ei kannata jättää varainhankintaa vain työntekijöiden tehtäväksi. Vapaaehtoisista nimittäin on vaikka mihin - myös varainhankintaan.
Ota vapaaehtoiset aktiivit mukaan!

Miten?

Vinkki: pyydä heitä keräämään jatkuvasti yhteystietoja, jotta voit kerätä listan kiinnostuneista. Näin voit olla heihin säännöllisesti yhteydessä ja pyytää mukaan toimintaan - lahjoittamalla rahaa ja aikaa.

Vinkki: selvitä kuka tuntee kenet. Varainhankinta toimii kaverilta kaverille. Pyydä hallituksen jäsentä tai vapaaehtoista järjestämään tapaaminen, jossa sinäkin olet paikalla. Uudet ihmiset tarkoittavat uusia mahdollisuuksia.

Varainhankinnassa ei ole demokratiaa – valistunut diktaattori pitää ohjat käsissään. On kirkastettava itselle, miksi järjestö on olemassa. Vastaus on muotoiltava selkeäksi, ja viesti sekä järjestön sisällä että ulkopuolisessa maailmassa on pidettävä helposti ymmärrettävänä.

Viestin saa helpoiten perille tarinoiden avulla. Tarinat koskettavat ja saavat ihmiset toimimaan. Suuret kansainväliset yritykset käyttävät mainonnassaan suloisia koiranpentuja ja komeita hevosia, vaikka näillä ei olisi mitään tekemistä itse tuotteen kanssa.

Hurmaavan tarinan päähenkilöt eivät liity mitenkään oluen juomiseen. Tästä huolimatta yrityksestä tuotteineen jää katsojalle todella mukava, suorastaan sympaattinen mielikuva. Taitavaa mainontaa!

Hyvää tekevien järjestöjen ei tarvitse hakea koskettavia tarinoita kaukaa, ne löytyvät järjestöistä itsestään. Hädänalaiset lapset, kärsivät eläimet, yksinäiset vanhukset. Näiden avulla saadaan sekä vapaaehtoiset toimimaan että suuri yleisö lahjoittamaan.

Kun itketät, onnistut.

Tutustu Miten innostat vapaaehtoiset varainhankintaan -koulutuksen kalvosarjoihin:

Palautetta koulutuksesta:
"Tulipa kaksi onnellista ja motivoitunutta ihmistä toimistolle tänään!
Kiitos taas kerran."

Salla Nazarenko, toiminnanjohtaja Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

 

Onnistuneen koulutuksen jälkeen on kelpaa hymyillä. Lari Karreisen kanssa Bottalla Miten innostat vapaaehtoiset varainhankintaan -koulutuksessa.